Blog Franse eiken

Dit mooie Franse eiken, afkomstig uit een heel fijn en duurzaam beheerd groeigebied in het oosten van Frankrijk is buitengewoon geschikt voor binnen in het interieur.

Het eiken, mild, half mild van structuur gaat nog meer spreken als het door en door verouderd wordt op basis 20 jaar van kennis en ervaring. Met behulp van natuurlijke materialen, zonder gebruik van kunst- en kleurstoffen, en in combinatie met de in eiken aanwezige tannines verkrijgt het hout de perfecte, natuurlijke verouderingskleuren zoals de tijd, zuurstof en daglicht kunnen geven.

De onweerlegbare charme van eiken  zie je terug als dat op maat gemaakt wordt voor liefhebbers van hout, in de vorm van parket, vloeren, wandbekleding, tafelbladen, de sfeer bepalende elementen in het interieur. Ook wordt dit eikenhout graag toegepast in de keuken, als kastdeurtje, als blad van een kookeiland, als betimmering om elke look te creëren die je verbeelding vraagt.

Het unieke karakter zorgt dan ook voor een geheel eigen sfeer. De natuurlijke karakteristieken doen het eikenhout leven zoals de boom die in de loop der tijden heeft gevormd. Juist die karakteristieken als een kwast, een hartspoor en andere die boom eigen kenmerken maken het product zo mooi.

Er is genoeg variatie, vanaf de chique uitstraling van een eerste kwaliteit tot een licht of wat zwaarder rustieke uitvoering, er is genoeg te kiezen voor juist díe vloer, dàt wandpaneel, dàt tafelblad om te zorgen voor een geheel eigen interieur.

Bijgaande 3 foto's tonen 3 zijdig geschaafd eiken, bovenzijde HoM, dwz geraakt dan wel niet geraakt oppervlak, om naar wens verder te kunnen bewerken. Dit zijn 35x220x2500 mm en 25x160x2100mm. En visgraat afgewerkt met Qolours grijs.