Blog De unieke sfeer van Zuid-Amerikaans cedrorana / tornillo

Robuust, stoer én makkelijk in onderhoud. Dat waren de sleutelwoorden voor Tom van restaurant “Zeeën van tijd“ in Roosendaal aan de Sfeerhaven & Elder-Oak voor het interieur van zijn nieuwe visrestaurant. Hij wilde iets speciaals, iets wat paste bij de zee en het strand en wat een ongedwongen en warme sfeer zou uitstralen. Iets unieks! In deze blog vertel ik je over de oplossing die we bedachten voor “Zeeën van Tijd“ en waarom we kozen voor het Zuid-Amerikaanse cedrorana / tornillo, een karaktervolle houtsoort uit Peru.

Soms denk je dat de tradities en leefwijze van de Inca-indianen hun sporen hebben nagelaten in het hout. Bomen zijn tenslotte heilige objecten in de Inca-cultuur. Er zijn uiteraard geen bewijzen voor , het is puur een gevoel. Maar hout heeft wel alles met gevoel te maken. De sfeer die hout creëert, wordt immers door geen andere grondstof geëvenaard. En bij dit Zuid-Amerikaanse cedrorana / tornillo is de tekening van het hout apart. Sommige mensen noemen het op deze wijze old-style hout.

Stoer en makkelijk

We kozen dus voor cedrorana / tornillo uit Peru. Voor de toepassing moest het er robuust uit blijven zien maar wel heel makkelijk schoon te houden. Stoer gaat vaak samen met ruw, maar in een restaurant is dat geen optie. Je zit niet lekker te eten aan een te ruwe tafel en krijg je vlekken die niet meer weg te krijgen zijn en een glas op een vlakke tafel is wel zo prettig. Met die opdracht werd aan de slag gegaan. We zochten hout uit dat nodig was om er een bar van te maken en tafelbladen voor in het restaurant. Dat hout werd zodanig bewerkt dat het precies de goede kwaliteiten had voor toepassing in de horeca. Het hout was klaar voor een stoer en makkelijk interieur.

Wat is jouw project?

Heb je ook een project waarvoor je een bijzondere houtsoort zoekt? Denk dan eens aan de sfeer van Zuid-Amerikaans cedrorana / tornillo. Wij zorgen er met onze speciale bewerkingen voor dat je het kunt toepassen op allerlei manieren; voor vloeren, wanden of voor je interieur. Maak er keukenfrontjes van, kastenwanden, tafelbladen of een toog voor een bar. Wij laten je graag kennismaken met de specifieke kenmerken van deze bijzondere houtsoort. Voor specifieke vragen kun je het contactformulier invullen of bel direct met 06-5315.5877.